Dotze milions per a les expropiacions del lateral de l'autopista

Dotze milions per a les expropiacions del lateral de l'autopista
Mar Martínez
22/02/2024 - 08:57

Sant Crist de Can Cabanyes - Dotze milions d'euros. Són els diners de les arques públiques per a les expropiacions d'habitatges que s'enderrocaran per construir el lateral de l'autopista al barri de Sant Crist. El Consorci urbanístic de l'Àrea Estratègica de Sant Crist i de l'Estrella, que ho gestiona, aprovava el 31 de gener el projecte de taxació que ha d'acabar fixant quants diners rebrà cadascuna de les 63 famílies afectades. El pressupost es reparteix, a parts iguals, entre la Generalitat, a través de l'Incasòl (6.221.215'87 euros), i l'Ajuntament de Badalona (5.977.246.62 euros).

Segons ha avançat el gerent del Consorci, Francesc López Guardiola, en un màxim de dos mesos el govern local ha d'aprovar inicialment el projecte d'expropiació per taxació conjunta necessari perquè comencin les trobades amb el veïnat.

Part dels afectats pel lateral tindran l'opció de reallotjar-se al barri, en un nou edifici al Passatge Fortuny. López Guardiola preveu que la zona on s'ha d'obrir el lateral estigui neta d'edificis l'any que ve per tal d'iniciar les obres del ramal.

El gerent del Consorci urbanístic dels ARE de l'Estrella i Sant Crist, al programa Badalona Matí, de RCB.