Drets Socials estén la mà a l'Ajuntament per garantir el servei de Can Bofí Vell durant mig any

Drets Socials estén la mà a l'Ajuntament per garantir el servei de Can Bofí Vell durant mig any
Berta Soler / Laura Valverde / Àlex Sisó / Judit Larios
29/04/2024 - 20:19

Badalona - La Generalitat ofereix a l'Ajuntament de Badalona assumir el cost del servei de Can Bofí Vell durant sis mesos per evitar que una cinquantena d'usuaris es quedin al carrer. Per això, el departament de Drets Socials demana al consistori que faci un contracte d'emergència fins que es regularitizi l'actual situació de l'alberg amb un nou contracte. Precisament, aquest dilluns el centre ha tancat les portes.

L'executiu local, per la seva banda, assegura que aprovarà en el pròxim ple el pagament d'1.200.000 euros a Suara, la cooperativa que gestionava el servei fins ara. Així, es liquidarà part del deute acumulat amb l'entitat. Amb tot, el tràmit trigarà entre 4 i 5 mesos a fer-se efectiu. També afirmen que s'han reunit amb associacions del territori per procurar trobar una solució. Abans del tancament d'aquest dilluns, els usuaris de Can Bofí Vell han pogut fer el seu darrer esmorzar i recollir les seves pertinences. Un d'ells ha estat en César Bao, un home que fa quatre anys que vivia a l'alberg. Afirma que Can Bofí Vell li ha permès reconduir la seva vida, formar-se i buscar feina. Es mostra decebut amb l'Ajuntament de Badalona, qui, segons afirma, no ha contactat amb els usuaris.

També és el cas del Hussein, qui feia sis mesos que s'allotjava a Can Bofí Vell. Explica que abans d'entrar-hi dormia al carrer i que ara, de nou, hi haurà de tornar.

La Generalitat recorda que la competència i responsabilitat de l'atenció a persones sense llar correspon als ajuntaments. Alhora, però, asseguren que una ciutat com Badalona no pot quedar sense resposta a la necessitat d'allotjament d'urgència social.