Dues empreses badalonines, presents al MWC 2024

Dues empreses badalonines, presents al MWC 2024
Albert Guerra
27/02/2024 - 20:38

MWC, L'Hospitalet de Llobregat - El Mobile World Congress ja està en marxa i també ha comptat amb la presència d'empreses badalonines. A l'edició d'aquest any s'hi pot trobar Ebantic, fundada pel badaloní Carles Rams i també Fractus, una tecnològica amb seu a Sant Cugat que està cofundada pel també badaloní Carles Puente.

Aquest any el tema central del Mobile World Capital és la intel·ligència artificial. A Ebantic, empresa que es dedica a la gestió integrada de continguts multimèdia, les principals novetats també es basen en la IA. Per exemple, incorporant Alexa als seus productes.

Fractus és una empresa coneguda per idear l'antena integrada als telèfons mòbils i tampoc s'han volgut perdre aquest MWC. Ruben Bonet i el badaloní Carles Puente, els seus fundadors, asseguren que actualment tenen la mirada posada en l'anomenat «internet de les coses», és a dir, en dispositius del dia a dia que necessiten internet com poden ser alarmes o electrodomèstics.

Un altre dels principals reclams en l'edició del Mobile d'aquest any és la presentació del cotxe volador. 'Una obra d'art' d'enginyeria, segons els seus creadors, Alef Aeronautics, que sortirà al mercat a finals del 2025 amb un preu de 300.000 dòlars, asseguren.