Educació pacta amb CCOO i UGT revertir les retallades pendents des del 2010

Educació pacta amb CCOO i UGT revertir les retallades pendents des del 2010
Judit Larios
25/01/2024 - 18:38

Badalona - El Departament d'Educació i els sindicats CCOO i UGT han arribat a un acord aquest dijous per revertir les retallades que quedaven pendents des del 2010. El pacte inclou millores en el cobrament dels plusos d'antiguitat, la reducció d'hores lectives als docents sènior i l'equiparació salarial a la Formació Professional.

En concret, el primer plus d'antiguitat, anomenat estadi, es tornarà a cobrar als sis anys i no als nou com ara. Es reduiran també dues hores lectives als majors de 55 anys de forma gradual i s'equipararà el sou dels professors de Formació Professional amb els de secundària. El pacte beneficiarà més de 43.000 docents, prop de la meitat de la plantilla, però està condicionat a l'aprovació dels pressupostos del Govern.

La millora de les condicions laborals dels professors dels centres públics s'ha concretat després de dos anys de negociacions entre el Departament d'Educació i els sindicats, que havien provocat diverses convocatòries de vaga. Tot i això, l'acord només l'han signat CCOO i UGT. La resta de sindicats, inclòs l'USTEC, el majoritari, no han donat suport a la negociació perquè ho consideren insuficient.