Educadores d'escoles bressol municipals externalitzades reclamen millores salarials

Educadores d'escoles bressol municipals externalitzades reclamen millores salarials
Raquel Moreno Escudero
30/06/2023 - 12:55

Badalona - Les escoles bressol privades i les municipals externalitzades de Badalona protesten per unes millors condicions laborals. Des de l'escola bressol municipal Virolet asseguren que no s'està complint amb el plec de condicions aprovat al ple de l'Ajuntament de Badalona el desembre de 2021 i reclamen que es faci efectiva l'equiparació salarial amb el col·lectiu de professionals de l'etapa 3-5 d'Educació Infantil.

Mestres i educadores de l'etapa 0-3 lamenten sentir-se menystingudes per les administracions i exigeixen un conveni digne de les escoles bressol privades i de gestió indirecta, com son les 5 escoles bressol municipals externalitzades i gestionades des de l'1 de febrer de 2022 per l'empresa Serveis Educatius Cavall de Cartró S.L. Les educadores es queixen d'unes condicions salarials precàries i falta de reconeixement a la seva tasca socioeducativa.

Precisament les organitzacions sindicals UGT, CCOO i USOC denuncien l'immobilisme de les patronals en la negociació del conveni col·lectiu i han convocat mobilitzacions aquestes dues darreres setmanes del mes de juny en defensa dels drets laborals, socials i salarials de les treballadores de les escoles bressol privades i de gestió indirecta. Aquesta última setmana les educadores de l'escola bressol Virolet han fet aturades parcials de mitja hora a les 9 del matí, coincidint amb l'inici de les classes.

protestes virolet 3