El 48h Open House Barcelona bat un rècord d'assistència amb el Museu de Badalona com a espai més visitat

El 48h Open House Barcelona bat un rècord d'assistència amb el Museu de Badalona com a espai més visitat
Judit Larios
23/10/2023 - 00:51

Badalona - Més de 2.700 visitants han passat pels nou espais arreu de Badalona que han obert les portes aquest cap de setmana en el marc del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona. El que més afluència ha tingut és el Museu de Badalona, on s'han registrat més d'un miler de visitants.

A banda del Museu, els espais que més públic han atret han estat el dipòsit d'aigües pluvials l'Estrella i Sant Jeroni de la Murtra, tots dos superant amb escreix els 300 visitants. De fet, diumenge al matí s'ha arribat a tancar el monestir durant una estona, ja que el nombre de persones que s'hi han apropat era molt superior al previst per les visites guiades programades. L'edició d'enguany ha ofert dues novetats: l'espai arqueològic Via Augusta de la ciutat romana de Baetulo, que s'ha obert al públic per segona vegada, i l'itinerari pel Cementiri Vell.

L'organització fa una valoració molt positiva de l'edició d'enguany, ja que a Badalona s'ha doblat la xifra d'assistència de l'any passat, que es va situar en 1.366 visites. Un cop fet el recompte de les dades, els responsables del 48h Open House Barcelona valoraran si el llistat d'edificis d'enguany es manté o varia de cara a la pròxima edició. La intenció, en tot cas, és ampliar-la per apropar l'arquitectura de la ciutat als qui la vulguin conèixer de primera mà.