El 5 contra 5 guardonat com el millor programa de TV per la Fundació del Bàsquet Català

El 5 contra 5 guardonat com el millor programa de TV per la Fundació del Bàsquet Català
Ferran Vinaixa
11/03/2024 - 23:44

Barcelona - La Fundació del Bàsquet Català ha celebrat aquest dilluns dia 11 de març la gala d'entrega dels Premis al Periodisme Esportiu 2024 que reconeixen al món del periodisme la seva tasca de difusió del bàsquet català i concretament del bàsquet de formació. En l'any del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) s'ha dut a terme la que ja és la 7a edició d'aquests premis i els guardonats s'han dividit en 4 categories: premsa escrita, ràdio, televisió i formats digitals.

premi amn aril
foto: M.A. CHAZO

En la categoria de televisió, el premi ha estat pel programa 5 contra 5 de Televisió de Badalona, un guardó que ha recollit el director general de Badalona Comunicació, Xavier Casanovas, i el conductor del 5 contra 5, el periodista Albert Guerra. En els parlaments, Casanovas ha destacat que el 5 contra 5 és un dels programes més antics de la graella de la televisió local de Badalona i ha nomenat a molts dels i les periodistes que l'han fet possible en els darrers anys.

TROFEU_FCBQ
Foto: Ferran Vinaixa

Per la eva banda, Albert Guerra ha destacat el plaer que suposa poder fer cròniques del bàsquet badaloní que es viu cada cap de setmana als pavellons de la ciutat i que el programa permet acostar a tota la ciutadania.

xavi+albert
foto: M.A. CHAZO

Els altres premiats han estat Albert Escuer del diari lleidatà 'La Mañana' en premsa escrita, Carles Jódar de Ràdio Manresa en la categoria de ràdio i el pòdcast Faldilles Alineades liderat per Clara Julià, Emma Granyer i Clara Vicenç de Girona FM en la categoria de premsa digital.

PREMIATS FCBQ
foto: M.A. CHAZO

La 7a edició dels Premis Fundació Bàsquet Català al Periodisme Esportiu ha servit també com acte de cloenda dels actes del Centenari del Bàsquet Català i també per fer la presentació oficial del 4t volum del llibre 'El Bàsquet a Catalunya', de l'autor Lluís Puyalto. Un dels moments més simbòlics de l'avte ha estat l'homenatge als Patrons i Patrona de la Fundació del Bàsquet Català (FBC) que són Pere Sust, Joan Guiu, Enric Prats, Joan López, Francesc Espilla i Mayte Calamita.