El 55% dels habitatges de l'illa de Canigó ja s'han inspeccionat

El 55% dels habitatges de l'illa de Canigó ja s'han inspeccionat
Berta Soler / Sara Nicolás
05/03/2024 - 21:08

Badalona - Més de la meitat d'habitatges de l'illa de Canigó, de la mateixa promoció de l'esfondrat fa un mes, ja han estat inspeccionats. Així ho ha afirmat el regidor de Territori, Daniel Gràcia, en una entrevista al Badalona 360. Aquest dimarts s'han apuntalat diferents estances dels blocs 2 i 4 del carrer Llefià i del número 15 de Canigó. Aquest dimecres està previst que s'apuntalin alguns habitatges dels blocs 1 i 13 d'aquest últim carrer i s'inspeccioni el 114 d'Ausiàs March.

gracia plato 360
Plató del Badalona 360.

Aquesta primera fase de revisió dels habitatges és el que més urgeix a l'executiu local, ja que assegura que aquests diagnòstics tranquil·litzaran al veïnat. Recordem que el consistori espera rebre'ls durant la primera quinzena de març. Amb tot, Gracia assegura que, tot i que és massa prematur per a treure conclusions, els arquitectes els han comunicat que l'estructura vertical dels pisos inspeccionats fins ara els semblaria, en un principi, segura. El regidor també ha admès que s'han trobat algunes construccions que s'hauran de retirar en una fase posterior, com modificacions dels envans o obres no previstes a les terrasses. Uns treballs que, de moment, està assumint íntegrament l'Ajuntament, però que esperen rebre la col·laboració econòmica per part de la Generalitat.

Durant aquest dimarts s'han apuntalat habitacions de 3 blocs de la zona amb puntals aeris, un sistema menys intrusiu que permetrà no entorpir el dia a dia dels veïns.

PUNTAL AERI
El sistema de puntals aeris és més còmode pels veïns.

Les explicacions dels tècnics han tranquil·litzat als afectats.

Gràcia també ha detallat que ara per ara centren tots els esforços a revisar aquest tram de la ciutat, però que, posteriorment, s'haurà d'obrir el focus a la resta d'edificis de la ciutat.