EL 75% de les persones no ha canviat els hàbits de mobilitat des de l'entrada en vigor de les ZBE

EL 75% de les persones no ha canviat els hàbits de mobilitat des de l'entrada en vigor de les ZBE
Albert Guerra
20/09/2023 - 20:24

ACN Barcelona - Tres de cada quatre persones afirmen no haver canviat els hàbits de mobilitat des de l'entrada en vigor de les Zones de Baixes emissions a Barcelona ara fa tres anys. En una enquesta feta a un miler de persones, el 51% dels ciutadans afirmen que estan a favor de la ZBE, però només el 10% dels conductors ha canviat el cotxe per una altra mitjà de desplaçament.

Així ho ha explicat el director de l'Àrea de Mobilitat del RACC, Cristian Bardají, en la presentació de l''Estudi de l'impacte i acceptació de la ZBE de Barcelona'. De les persones que han canviat cotxe per transport públic, el 42% ho han fet perquè al seu vehicle no li corresponia cap etiqueta de la DGT i per tant no podien circular per la ciutat.

Amb tot, només un 16% dels usuaris que es desplacen actualment en cotxe o moto per Barcelona han adquirit un vehicle nou a causa de la implementació de la ZBE. Més de la meitat d'ells resideixen a l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'hi inclou Badalona.

D'aquests usuaris, però, només un 4% ha adquirit un vehicle elèctric o híbrid endollable. I és que el 64% manifesten que els punts de recàrrega i d'altres infraestructures dedicades a aquests tipus de vehicles són insuficients. Des del RACC, Cristian Bardají ha afirmat que calen més incentius per renovar un parc de vehicles amb una mitjana de més de 10 anys.