El 76% dels badalonins aprova la gestió del govern del PP, segons una enquesta de la Diputació

El 76% dels badalonins aprova la gestió del govern del PP, segons una enquesta de la Diputació
Mar Martinez
25/06/2024 - 15:10

Badalona - El 76 % dels badalonins enquestats per la Diputació de Barcelona aproven la gestió de l'Ajuntament de Badalona el darrer any i un 22 la suspenen. És una de les dades de l'anomenat Dibaròmetre, que apunten que la seguretat, l'ocupació il·legal i la neteja han de ser, segons la ciutadania, els temes prioritaris del govern actual, liderat pel popular Xavier Garcia Albiol.

DIBAROMETRE 2024 GRÀFIC
Font: Dibaròmetre Diputació de Barcelona.

L'enquesta s'ha realitzat per telèfon a quatre-cents veïns de Badalona. Les preguntes, segons el govern, les ha plantejat la Diputació, tret de dues, una sobre les festes de Nadal com a factor de promoció turística i una altra sobre les ocupacions il·legals. Un 39 % considera que la ciutat ha millorat el darrer any, 18 punts per sobre del darrer Dibaròmetre, realitzat amb els socialistes al govern.

ALBIOL AGUERA GRACIA DEL AMO ENQUESTA DIPUTACIO
Foto: Badalona Comunicació.

Els joves, els que millor valoració en fan

El govern destaca que són els més joves, de 18 a 24 anys, la franja de població que millor valora l'acció del govern. L'enquesta revela que la ciutadania considera que la inseguretat a Badalona va a més. Ho considera així gairebé un 44 % dels enquestats, vuit punts per sobre de l'última vegada. En aquest sentit, més d'un 85 % considera bastant o molt prioritari resoldre el tema de les ocupacions il·legal. En relació amb aquests resultats, el govern considera que s'ha de fer lleis estatals contra els delinqüents multireincidents. 'Tenim individus que han estat detingut vint i trenta vegades, i segueixen al carrer', ha apuntat l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. El líder del PP considera que cal un llei al Congrés dels Diputats que posi fre a aquest tipus de situacions.

'Tenim individus que han estat detingut vint i trenta vegades, i segueixen al carrer'

Per altra banda, l'alcalde diu que les dades posen al seu lloc l'oposició quan el critica per fer bandera del tema de les ocupacions. 'Amb aquestes dades estem callant les boques de tots els partits (l'oposició), que diuen que l'ocupació il·legal no és un problema i que l'estem fent gros nosaltres (el govern)', apunta Albiol.

FAÇANA CASA DE LA VILA AJUNTAMENT frame
Foto: Badalona Comunicació.

Del Dibaròmetre, el govern del Partit Popular també ha volgut destacar que ha baixat la percepció de la neteja com un dels problemes més greus, que ho considera així gairebé un 10 % de la població.
Malgrat estar satisfet amb les dades, l'alcalde de la ciutat diu que tot està per fer, però que aquestes posen en relleu que la població és conscient de la voluntat política de transformar la ciutat. Són dades que haurien de millorar, diu, amb l'arribada al setembre de 46 nous agents de guàrdia urbana, o l'aprovació a finals d'any del nou contracte de neteja. La puntuació mitjana que els enquestats han donat sobre la gestió de l'Ajuntament és de gairebé un sis.