El 80% de les dones han patit violència masclista a Catalunya

El 80% de les dones han patit violència masclista a Catalunya
Laia Martínez
25/11/2023 - 08:00

Badalona - En el marc del 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, hem sortit al carrer per copsar quina és la realitat que es viu actualment.

I és que, segons dades extretes de l'última Enquesta sobre les violències masclistes a Catalunya, del 2021:

⚫ El 79,3% de les dones han patit violència masclista.

⚫ El 38,8% d'aquests casos tenen lloc a les xarxes socials.

⚫ El 28,7% de les joves, entre 16 i 29 anys, han viscut una situació de violència sexual a la seva vida, en diferents entorns.

BADALONA DONES 25N CARRER SENYORA CARRO COMPRA POMPEU FABRA

Què han hagut de patir les dones a les quals hem entrevistat?

No conec a cap amiga o familiar que no hagi patit algun tipus de violència. La pregunta hauria de ser: algú no l'ha patit?

Una de les testimonis, de fet, ens ha volgut compartir la seva història. Va ser un cas, diu, de maltractament psicològic, del qual ha necessitat temps per refer la seva vida.

La nit continua generant inquietud, cert temor per no voler anar sola en zones on, a més, hi hagi poca gent i escassa llum.

Les entrevistades consideren que el 25N no s'hauria de quedar en tan sols un dia i que, tot i que s'està avançant, encara queda molta feina a fer. Recordem que el telèfon d'atenció a la víctima és el 900 900 120, una línia gratuïta, confidencial i que opera les 24 hores del dia. En cas d'emergència davant una agressió, o en el cas de presenciar-ne alguna, no ho dubtis, i truca al 112.