El badaloní Adrià Sánchez es podria beneficiar de l'amnistia en els pròxims dos mesos

El badaloní Adrià Sánchez es podria beneficiar de l'amnistia en els pròxims dos mesos
Jordi Ribàs
03/06/2024 - 20:28

Badalona - El badaloní Adrià Sánchez es podria beneficiar de l'amnistia en els pròxims dos mesos. Així ho ha detallat Xavi Monge, l'advocat d'Alerta Solidària que porta el seu cas, entrevistat al BDN360º.

Monge explica que, tal com es publiqui la llei d'amnistia en el BOE, demanaran la seva aplicació de forma immediata. Tot i això, tenint en compte que l'agost no és un mes hàbil, l'Adri podria quedar en llibertat al setembre. Ara bé, el seu advocat alerta que la llibertat no serà encara definitiva perquè les acusacions podran recórrer la mesura, i la decisió final, que pot trigar anys, dependrà de la cúpula judicial. Precisament aquest és, per l'advocat Xavi Monge, el punt feble de la llei d'amnistia, ja que considera que la cúpula judicial està polititzada.

Recordem que la fiscalia demana gairebé cinc anys de presó pel badaloní Adrià Sánchez per insultar un membre de JUSAPOL l'any 2018 durant una manifestació a Barcelona. L'entitat Alerta Solidària calcula que ell i 418 activistes i manifestants més es poden beneficiar de l'amnistia recentment aprovada pel Congrés dels Diputats.