El badaloní Kinder Malo, pioner del trap, treu el seu primer disc en solitari

El badaloní Kinder Malo, pioner del trap, treu el seu primer disc en solitari
David González
11/10/2023 - 10:13

Badalona - L'artista badaloní Kinder Malo, un dels pioners del trap als països de parla hispana juntament amb el seu germà, Pimp Flaco, treu el seu primer disc en solitari després de deu anys sobre els escenaris. Trenca així un silenci de tres anys allunyat dels focus —i també de les xarxes socials—, amb un disc que s'allunya del so urbà que va abanderar per flirtejar amb el rock.

'La Nube' és el títol d'aquest treball, potser més íntim, que inclou 10 cançons en poc més de 35 minuts. A 'Imagina', per exemple, ret homenatge a l'himne de John Lennon. I a 'No te mates' parla del suïcidi juvenil.

Veig necessari parlar dels pensaments suïcides. Veig necessari que es pugui parlar d'ells obertament algun dia

De qui veuen els referents actuals, com Bad Bunny o C. Tangana, ha arribat a dir en diverses entrevistes 'que al trap li queden dos anys' i, tanmateix, que 'aquesta moguda acaba de començar'. Broma? Joc? Una metàfora perfecta de l'obsolet etiquetatge imposat per la indústria musical. Fenòmens com el 'Motomami' de Rosalía, amb la seva barreja de trap, flamenc, copla i sons industrials, han provocat que conceptes creats per les discogràfiques com 'música urbana' perdin el sentit.

És aquesta heterogeneïtat natural, en altres temps dita fusió, el que trobem a 'La Nube', que ja es pot escoltar a les principals plataformes d'streaming.