El badaloní Marc Orts podria rebre el seu setè Goya per l'edició del so de 'La sociedad de la nieve'

El badaloní Marc Orts podria rebre el seu setè Goya per l'edició del so de 'La sociedad de la nieve'
Berta Soler
11/01/2024 - 20:58

Badalona - El badaloní Marc Orts podria guanyar el seu setè premi Goya pel so de 'La sociedad de la nieve'. Un film de Juan Antonio Bayona que s'ha col·locat en primera posició del rànquing mundial de Netflix. Orts ha treballat juntament amb la montgatina Laura Pedro, qui ha estat la responsable d'editar els efectes especials.

El so d'una pel·lícula és el mecanisme emocional que permet que a l'espectador li arribi allò que està observant. És, de fet, una de les tasques més complexes, ja que els professionals que s'hi dediquen han de saber acompanyar la història, sense trair-la i fer que sembli realista.

Una de les curiositats del film és que es va coure a Badalona, és a dir, que durant set setmanes la nostra ciutat va ser el lloc d'assaig i preproducció d'aquesta peça. Orts també ha admès que, tot i que Bayona és molt perfeccionista, aquesta ha estat la pel·lícula que més ha gaudit fent al seu costat.

El badaloní també ha estat el responsable del so de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar, 'Extraña forma de vida', també precandidata a l'Òscar a millor pel·lícula internacional. I és que davant de tants reconeixements, Orts ha explicat que intentarà portar a tota la família a la cerimònia dels Goya, que tindrà lloc a la Fèria de Valladolid el dissabte 10 de febrer.