El badaloní Oleguer Serra, un dels investigats per l'Audiència Nacional per les actuacions de la plataforma Tsunami Democràtic

El badaloní Oleguer Serra, un dels investigats per l'Audiència Nacional per les actuacions de la plataforma Tsunami Democràtic
Àlex Sisó
06/11/2023 - 20:02

Badalona - L'Audiència Nacional ha acordat investigar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC Marta Rovira i deu persones més per les actuacions de la plataforma Tsunami Democràtic. Entre els investigats es troba el badaloní Oleguer Serra, conseller d'Òmnium Cultural. El jutge indica que els fets podrien qualificar-se, de forma indiciària, com a terrorisme.

A la interlocutòria, el magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ofereix a Puigdemont i al quart secretari de la Mesa del Parlament, el republicà Ruben Wagensberg, la possibilitat de comparèixer voluntàriament davant l'Audiència Nacional. El jutge també acorda citar com a testimonis l'aleshores portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, i el líder de Bildu, Arnaldo Otegi, per aclarir què va passar a les reunions que es van celebrar a Ginebra l'agost de 2019 i on, segons diu, es va poder planificar l'actuació del Tsunami.

Per la seva banda, la Fiscalia ha anunciat que recorrerà la resolució de l'Audiència Nacional perquè no hi veu terrorisme. El ministeri públic entén que atès que ha desaparegut el delicte de sedició, la causa només es pot seguir per desordres públics i als jutjats de Barcelona.