El badaloní Rubèn Montañá estrena l'obra 'Exquisit' al Teatre Tantarantana

El badaloní Rubèn Montañá estrena l'obra 'Exquisit' al Teatre Tantarantana
Laura Valverde / Raquel Moreno
09/04/2024 - 13:32

Teatre Margarida Xirgu, Badalona - L'obra 'Exquisit' de l'actor i dramaturg badaloní Rubèn Montañá arriba al Teatre Tantarantana el pròxim divendres 12 d'abril. Es tracta d'una tragèdia que reflexiona sobre els límits morals del canibalisme i el capitalisme. De fet, la companyia d'Els Marquesets ha ultimat els assajos al Teatre Margarida Xirgu de Badalona, per a tenir-la a punt per a l'estrena.

Exquisit de Rubén Muntañà

L'obra parla sobre els límits morals del canibalisme. S'explica la història d'un xef d'alta cuina es proposa vendre una part del seu cos perquè la gent privilegiada pugui saber quin gust té la carn humana. Així, els intèrprets exposaran una sèrie de dilemes morals amb l'objectiu de mostrar els pros i contres que suposaria. Tot i això, l'objectiu de Montañá i Sans va més enllà del canibalisme, i es proposa reflexionar sobre els drets del propi cos.

L'actor i dramaturg de l'obra, Rubèn Montañá, explica que a l'espectacle es fa un paral·lelisme amb accions semblants com és el fet de donar òrgans, òvuls, sang a canvi de diners. Montañá fa reflexionar al públic sobre si tenir el domini total del dret al teu cos i decidir vendre'l per diners és 'un precedent que podria fer que la societat empitjorés perquè tu hagis donat, encara que sigui voluntàriament una part del teu cos'.

Exquisit de Rubén Muntañà

Des de la Companyia consideren que utilitzar la sala d'assajos del Teatre Margarida Xirgu els ha permès anar amb més calma a l'estrena de l'obra, que tindrà lloc aquest divendres al Tantarantana Teatre. Tot i això, no descarten actuar en algun dels teatres badalonins durant la gira posterior.

Al programa Badalona 360 han pogut endinsar-se en un dels seus assajos: