El badaloní Xavier Alern presenta el concert d'homenatge al mític 'Tubular Bells' de Mike Oldfield

El badaloní Xavier Alern presenta el concert d'homenatge al mític 'Tubular Bells' de Mike Oldfield
Albert Guerra
13/06/2023 - 20:45

Barcelona - Segur que aquesta cançó us resulta familiar per la pel·lícula «El Exorcista», film amb la qual es va popularitzar. Doncs ara, amb motiu del 50è aniversari de «Tubular Bells», nom de la mítica peça de Mike Oldfield, el badaloní Xavier Alern ha presentat al Palau de la Música Opus One, un projecte musical que interpreta la primera obra en solitari de l'artista.

Opus One neix per retre homenatge al disc estrenat l'any 73. Segons Alern, es tracta d'un disc important, ja que és una simfonia feta amb instruments elèctrics, una efemèride per l'època. El Palau de la Música ha ofert el primer concert d'una gira que ja està programada per la resta de ciutats d'Espanya com Sevilla, Girona o Mallorca. Ho ha fet amb la veu de Maggie Reilly, la llegendària cantant que va acompanyar Oldfield amb cançons com Moonlight Shadow. El procés d'assajos ha estat lent i llarg però satisfactori.

El dia 30 de juny es farà el pròxim concert de la gira a Girona amb un altre cantant històric com Barry Palmer, junt amb la cantant de jazz Anna Luna. Més endavant també se'n faran a altres localitats com Sevilla o Mallorca, així com a diverses ciutats europees.