El Badiu Jove acull una jornada de prevenció del càncer de còlon dirigida a joves

El Badiu Jove acull una jornada de prevenció del càncer de còlon dirigida a joves
Laura Valverde
19/04/2024 - 14:43

Badiu Jove, Badalona - El Badiu Jove de Badalona acull una jornada per divulgar els hàbits que ajuden a la prevenció del càncer de còlon. La xerrada, a càrrec de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), és dirigida a joves estudiants que s'estan formant en l'àmbit sanitari i sociosanitari.

Les darreres investigacions científiques posen sobre la taula que la falta d'hàbits saludables, com l'excés d'antibiòtics, la mala alimentació o la falta d'exercici físic, són la causa d'un augment de casos de tumors colorectals en persones joves. Això ha portat a l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol de Badalona a modificar els actuals programes de cribratge enfocats a persones d'entre 60 i 70 anys com a població de risc. Així, els professionals han posat en marxa xerrades de prevenció i divulgació entre joves, la majoria estudiants del camp sanitari.

  • Núria Mulet, metgessa adjunta d'oncologia mèdica de l'IGTP:

De fet, els estudiants asseguren que la seva posició dins del sector sanitari els implica una major responsabilitat envers la divulgació i prevenció de quins són els hàbits saludables correctes. I és que asseguren que els joves han normalitzat un model de vida poc beneficiós.

  • Oulaya Aouassar, alumna del cicle mitjà de Cures d'Auxiliar d'infermeria de l'Institut Joan Maragall:

Des de l'IGTP fan una crida a la població general perquè s'adhereixin als diferents programes de cribratge del càncer de còlon, ja que asseguren que una detecció a temps els pots salvar la vida.