El ballarí David Yudes fa una pausa com a solista de la Royal Ballet de Londres per tornar un any a Badalona

El ballarí David Yudes fa una pausa com a solista de la Royal Ballet de Londres per tornar un any a Badalona
Judit Larios
07/10/2023 - 15:03

Badalona - El ballarí David Yudes ha tornat de Londres temporalment per posar-se al capdavant de la direcció artística de l'escola de dansa de la seva mare, Marisa Yudes. Després d'haver estat una dècada a l'estranger, el jove artista s'ha proposat portar a Badalona els coneixements i contactes fets durant tots aquests anys.

El 2014, David Yudes va entrar a la Royal Ballet de Londres. Cinc anys després va aconseguir ser solista de la prestigiosa companyia, una fita molt important en el món de la dansa. Ara, ha decidit demanar una excedència d'un any per tornar a Badalona i provar nous projectes. El ballarí és, des de fa un mes, el nou director artístic de l'Escola de Dansa Marisa Yudes i, tot i no poder fer-ne cap avenç, assegura que prepara diversos canvis per a l'any vinent. Explica que la seva intenció és aprofitar els contactes que ha fet al llarg de la seva trajectòria i oferir als alumnes l'oportunitat d'apropar-se a la Royal Ballet.

dansa yudes

A banda del seu nou càrrec de responsabilitat a l'escola, Yudes també n'és professor. Entre setmana fa classe al grup de ballarins més joves i els dissabtes ho fa amb els més grans. Confessa que fins fa poc no gaudia impartint classes, però ara li agrada pensar que pot transmetre el seu aprenentatge als alumnes de l'acadèmia.

Tot i que la seva prioritat és centrar-se en la direcció artística de l'escola, David Yudes també té previst ballar en algun espectacle, tot i que cap a Badalona. De moment, encara la seva nova etapa amb il·lusió i, segons com vagi, podria plantejar-se allargar-la durant més d'un any.