El Barcelonès Nord tanca el tercer trimestre de l'any amb xifres històriques pel que fa a afiliació i creixement empresarial

El Barcelonès Nord tanca el tercer trimestre de l'any amb xifres històriques pel que fa a afiliació i creixement empresarial
Sara Nicolás
17/11/2023 - 14:39

Badalona - Els municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, a més, assoleixen les taxes d'atur més baixes des del 2008.

Les xifres d'aquest trimestre mostren que, pel que fa als llocs de treball, el teixit empresarial del Barcelonès Nord ha aconseguit recuperar-se de la crisi de la COVID. L'Informe de la Cambra de Comerç quantifica en gairebé 92.500 els llocs de treball actuals als tres municipis. Unes dades que no eren tan elevades des del boom de la construcció l'any 2008. La situació ara, però, és positiva per l'equilibri entre sectors.

Mostra d'aquesta estabilització de l'economia després de la pandèmia, trobem també el creixement pel que fa al nombre d'empreses. Encara hi ha un centenar menys que al 2019, però al Barcelonès Nord l'augment d'empreses està per sobre de la mitjana catalana, al 2,1%. També destaca el creixement de les que són de dimensió més grans. Un fet que els economistes consideren molt positiu.

Tot i que els economistes no preveuen que en els propers mesos s'alenteixi l'ocupació, si que veuen probable que l'any vinent les empreses es vegin afectades pel creixement dels tipus d'interès. És a dir, descriuen un escenari on l'ocupació mantingui xifres positives però sense els creixements actuals.