El batxillerat de l'Institut La Riera inicia el curs a un quilòmetre del seu edifici principal

El batxillerat de l'Institut La Riera inicia el curs a un quilòmetre del seu edifici principal
Sara Nicolás / Silvia Llamas
12/09/2023 - 13:54

Badalona - Els qui també iniciaven el curs aquest matí eren els alumnes del batxillerat de l'Institut La Riera. Han engegat les classes, però, a l'edifici del Centre Cultural El Carme, a 1 quilòmetre de distància del seu institut i de la ubicació que en teoria estava prevista per acollir-los. Ara, l'AFA del centre demana als grups municipals que reclamin a la Generalitat l'inici de les obres de l'antiga escola Lola Anglada.

Un inici de curs que des de l'equip docent de l'Institut La Riera encaren amb energia, tot i les diverses dificultats que implica impartir el batxillerat tan allunyat del centre, ubicat al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús. El principal inconvenient, segons indica la Montse Alzina, directora de l'Institut La Riera, és adequar els horaris dels professors tenint en compte que als dos edificis els separen 15 minuts a peu.

Ens obliga a fer adequacions horàries, com per exemple que el professorat s'hagi de desplaçar durant la seva estona de pati. Intentem compensar aquest sobreesforç, però ens trobem que un professor acaba una classe a El Carme les 10h i a les 10:20h ha d'estar a l'ESO.

BATXILLERAT INS LA RIERA
Inici del curs al batxillerat de l'Institut La Riera al CC El Carme

En principi els alumnes havien d'engegar les classes als baixos de l'edifici de la Jumberca, però l'espai no s'ha rehabilitat a temps. És per això que l'objectiu principal de l'AFA a curt termini és que l'Ajuntament aprovi a ple la modificació pressupostària i s'iniciïn les obres per instal·lar-se tan aviat com es pugui. Pensant en l'antic edifici de l'escola Lola Anglada, futura ubicació de l'institut, les famílies mantindran aquest dijous una reunió amb tots els grups municipals i, segons explica la Mireia Farrés, membre de l'AFA, proposaran que es demani agilitat a la Generalitat.

Intentar trobar quina és la via a seguir per demanar a la Generalitat que la rehabilitació entri als pressupostos del 2024. Sabem que els diners hi són, però s'han de poder executar.

Amb tot, des del centre educatiu asseguren que la seva situació, pel que fa a infraestructura, no repercuteix en el nombre de sol·licituds que reben a les preinscripcions. I és que, segons afirmen, el projecte educatiu que presenten a les famílies les engresca a formar part del centre.