El CAP Doctor Robert incorpora un servei especialitzat d'atenció a les persones trans

El CAP Doctor Robert incorpora un servei especialitzat d'atenció a les persones trans
Judit Larios
03/07/2023 - 16:15

Badalona - El CAP Doctor Robert compta des d'aquest dilluns amb l'equip de referents de Trànsit Badalona, que atendrà les persones trans i promourà la seva salut. Aquest equip té assignada la població del Barcelonès Nord i del Maresme, que fins ara era atesa a la Unitat Trànsit de Barcelona. En total, hi havia 230 persones que es traslladaven fins a la ciutat comtal per rebre aquest servei.

La nova unitat treballa per acompanyar les persones trans i sensibilitzar sobre la seva realitat i les seves necessitats sense prejudicis. El servei inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics. També s'ofereix suport psicoterapèutic. Els referents de Trànsit proporcionaran, a més, acompanyament a les famílies i persones de l'entorn per ajudar-los a viure millor la transició. Alhora, es preveu formar els professionals de salut i educació perquè puguin donar una atenció adequada als processos de transició.

La unitat està coordinada des del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Està integrada per un equip multidisciplinari de professionals, incloent-hi metges de família, ginecòlegs, infermers, treballadors socials i psicòlegs.