El Casal dels Infants alerta de la manca d'accessibilitat a tots els àpats d'infants i adolescents

El Casal dels Infants alerta de la manca d'accessibilitat a tots els àpats d'infants i adolescents
Mar Martínez
02/01/2024 - 15:26

Badalona - El Casal dels Infants de Badalona alerta de l'increment d'infants i adolescents de l'ensenyament secundari a Badalona que no tenen accés a tots els àpats que caldria. És un més dels signes de la pobresa infantil. Dos anys després de la publicació del baròmetre de la Taula d'Infància i Adolescència, l'entitat continua reclamant un pla d'habitatge social i parla de les conseqüències que té per als més petits la manca d'un sostre estable.

El Casal dels Infants de Badalona està ubicat a Sant Mori de Llefià, al límit amb Sant Adrià. Atèn 370 infants i adolescents de 330 famílies de Llefià i Sant Roc un dels districtes censals catalans on el risc de pobresa és més gran, d'un 46 per cent, en aquest cas. A més de reforç escolar i activitats lúdiques, nens i nenes comparteixen el berenar. I és un moment molt important perquè, per alguns, segons el Casal, és l'únic àpat del dia. La situació s'agreuja quan els estudiants arriben a la secundària, perquè molts instituts no tenen menjador i, per tant, tampoc beques específiques.

El Casal dels Infants posa de relleu com la manca d'habitatge o d'un lloc estable on viure, i els desnonaments, marquen la vida dels infants. És un dels temes, i reclamacions, que es posen sobre la Taula de la Infància i l'Adolescència que integra un centenar d'entitats, escoles i serveis municipals. La seguretat d'un sostre, assegura l'entitat, arrossega la millora en altres aspectes vitals.

El Casal dels Infants de Badalona considera necessari una xarxa comunitària on entitats i serveis del municipi treballin de manera més cohesionada del que ho fan per donar resposta a les necessitats urgents que es deriven de la pobresa i que, sovint, colpejen els més menuts.