El Casal dels Infants celebra 45 anys

El Casal dels Infants celebra 45 anys
Mònica Martín / Laia Martínez
02/05/2024 - 21:13

Casal dels Infants La Betsaida, Badalona - El Casal dels Infants de Badalona celebra dissabte el 45è aniversari de l'entitat en un matí de tallers dedicats a infants, adolescents i famílies en risc d'exclusió social. Aquesta serà la segona jornada d'un mes ple celebracions. El tret de sortida va ser al Raval i la jornada festiva demà passarà pel Casal dels Infants La Betsaida a Badalona, a partir de les 10 del matí per oferir activitats dirigides a la petita infància, a joves i les seves famílies.

Eva Ledesma, directora del Casal de Badalona

Ja fa 45 anys que el Casal dels Infants va néixer al barri del Raval com un espai per garantir els drets de la infància i ajudar a infants, joves i famílies en risc d'exclusió social a tenir un espai segur per sentir-se com a casa. L'entitat s'ha estès com una xarxa d'ajuda en barris amb casos de desnonaments, alta taxa d'immigració o pobresa i ja es troba a cinc municipis catalans ‑Barcelona, Sant Adrià, Santa Coloma, Badalona i Girona‑ que celebraran durant aquest mes l'aniversari.

WhatsApp Image 2024-05-02 at 21.23.57
Reunió amb voluntaris per organitzar la jornada

Els voluntaris són una part fonamental de l'engranatge del casal. En Josep Maria Mauri porta 10 anys ajudant a l'entitat i per ell el gran repte és considerar l'entitat com un projecte social a llarg termini per tal que tots els infants i joves tinguin les mateixes oportunitats educatives i socials. En destaca la gran fita del Casal, on alguns dels infants passen a ser voluntaris.

Josep Maria Mauri és un dels voluntaris

La perspectiva és molt positiva amb la millora econòmica i social en aquests darrers anys. Són ja 700 nois i noies que han passat pel Casal de Badalona entre petita infància, infància, adolescència i familiars. També, calculen que han donat suport a 800 persones adultes en la gestió de tràmits digitals. Tot i això, denuncien que en els darrera anys hi ha un augment de les desigualtats i treballen dia a dia per millorar les condicions de vida de les persones.