El Casal dels Infants celebra el seu 45è aniversari amb 40.000 persones ateses

El Casal dels Infants celebra el seu 45è aniversari amb 40.000 persones ateses
Àlex Sisó
27/10/2023 - 21:23

Badalona - El Casal dels Infants compleix 45 anys. Durant tot aquest temps han atès 40.000 infants i adolescents d'arreu de Catalunya. Van començar la seva activitat el 1978 al Raval de Barcelona i cap al 2007 van ampliar la seva àrea d'influència a barris d'alta complexitat de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. L'entitat alerta que ha notat un increment de les necessitats bàsiques dels infants i famílies que atenen. Sobretot en l'àmbit de l'alimentació i l'habitatge.

Des del Casal dels Infants expliquen que cal destinar més recursos als barris desafavorits per millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen. A Badalona l'entitat atén actualment 1.300 infants i joves de barris com Llefià i Sant Roc. Els ajuden mitjançant un centre pilot, adreçat a nens de 0 a 6 anys i les seves mares, i un casal obert per a infants de 6 a 12 anys. També s'organitzen moltes activitats dins les escoles. A Badalona, les activitats que més èxit tenen són les adreçades als adolescents. Enric Canet, director de relacions ciutadanes al Casal dels Infants, explica algunes dificultats que presenten les persones que atenen.

Canet valora negativament el fet que es relacioni delinqüència amb barris d'alta complexitat. Considera que estigmatitza encara més les persones que hi habiten, dificulant encara més el seu accés al món laboral i a l'habitatge.

Entrevista íntegra al BDN360