El casal d'estiu del Centre Sant Jaume, única alternativa de lleure educatiu per a molts infants

El casal d'estiu del Centre Sant Jaume, única alternativa de lleure educatiu per a molts infants
Judit Larios / Sara Nicolás
10/07/2023 - 10:59

Badalona - Els infants de Badalona Sud gaudeixen de l'arribada de l'estiu al Casal del Centre Sant Jaume, que enguany té com a fil conductor la cura del planeta. Amb un total de 170 places organitzades en tres torns, el Casal d'Estiu pretén convertir-se en un suport de lleure educatiu per a les famílies del territori durant l'època vacacional.

CASAL D'ESTIU CENTRE SANT JAUME

El casal acull infants d'entre 5 i 12 anys en risc d'exclusió social per garantir-los un espai on puguin socialitzar i evitar que es quedin sols a casa. Del total de places ofertes pel Centre Sant Jaume, prop d'un 70% es destinen a famílies derivades pels serveis socials o per les pròpies escoles del territori. La resta es reserven per a nens i nenes que durant l'any participen en algun dels projectes de l'entitat, com el Centre Obert. La Mar Álvarez és la responsable del Casal d'Estiu.

És l'única alternativa que tenen durant l'estiu i moltes famílies tenen aquesta necessitat, o bé perquè treballen o perquè no tenen altres opcions que quedar-se a casa. És molt necessari tenir aquest recurs


Al llarg de la setmana, s'organitzen diferents activitats i excursions. Seguint la temàtica d'enguany, les sortides es basen en el contacte amb la naturalesa, com ara la platja de Badalona, el zoo, o el parc de la Ciutadella.

ESTIU CENTRE SANT JAUME


Entre els monitors, també hi ha persones voluntàries que col·laboren en el desenvolupament del casal. És el cas de la Maria Rosa, que anys enrere havia estat usuària de l'esplai i que ha decidit donar un cop de mà arran de la seva experiència.

M'agrada molt perquè són molt diferents els uns dels altres, aquí coneixes a cadascú com és i són molt agraïts

Aquest dilluns arrenca el segon torn del casal, que s'allargarà durant dues setmanes, mentre que el tercer començarà el 24 de juliol. Per tal de continuar duent a terme aquestes activitats de lleure educatiu, des del Centre Sant Jaume compten amb la campanya de donatius 'Fes-tiu, fem estiu!'.