El CE Seagull visita l'Institut Guttmann

El CE Seagull visita l'Institut Guttmann
Anna García de Albéniz/ Albert Guerra
27/12/2023 - 13:58

Institut Guttmann - Conèixer una altra realitat i sensibilitzar sobre les barreres que encara a dia d'avui existeixen al voltant de la diversitat funcional. Amb aquest objectiu les jugadores de la primera plantilla del CE Seagull han visitat aquest matí l'Institut Guttmann. L'equip badaloní ha conegut la tasca que es realitza al centre de neurorehabilitació i han participat en jocs col·laboratius amb alguns dels pacients.

Per començar la jornada, i després de les presentacions, les gavines han assistit a una xerrada on l'equip mèdic els ha detallat els programes i activitats que es duen a terme al centre. Seguidament han passejat per les instal·lacions, un recorregut per diferents passadissos i sales fins arribar al gimnàs. En aquest espai les jugadores han pogut col·laborar amb pacients de la Guttmann amb diferents jocs. I es que Jana Arimany, coordinadora dels programes de participació, assegura que l'esport adaptat és una eina essencial en la seva recuperació.

La visita ha estat especial perquè a banda del personal mèdic, les jugadores han comptat amb una guia particular: una companya de l'equip. La Yosse és auxiliar d'infermeria i treballa al centre des de fa més de 13 anys.

La iniciativa forma part d'un programa de trobades amb diferents entitats i institucions de Badalona que pretenen evidenciar que actualment les persones amb diversitat funcional encara conviuen amb molts tipus de barreres, tan físiques com socials. Per això, apunten, és bàsic la conscienciació de la ciutadania per aconseguir la seva eradicació i així construir una societat completament inclusiva.