El centre d'acollida municipal Can Bofí Vell deixarà de donar servei a finals d'abril

El centre d'acollida municipal Can Bofí Vell deixarà de donar servei a finals d'abril
Laura Valverde
16/04/2024 - 11:14

La Cooperativa Suara es veu obligada a deixar de prestar servei al centre d'acollida municipal, Can Bofí Vell, el pròxim 29 d'abril. L'Ajuntament de Badalona acumula un deute d'1,7 milions des de 2021 amb la cooperativa que gestiona l'equipament.

Badalona - La Cooperativa Suara al·lega que l'Ajuntament de Badalona no ha pagat pel servei des del 2021. Així, en aquests moments el govern ha de fer front a un deute acumulat d'1,7 milions d'euros. Això ha portat a la cooperativa a no renovar la licitació del servei, ja que no pot continuar assumint la despesa mensual que li suposa. Així ho ha avançat El Punt Avui i ho ha confirmat Badalona Comunicació.

L'ajuntament assegura que treballen per donar una solució immediata a les persones que pernocten a l'alberg, i per tal de pagar el deute corresponent a l'empresa. Precisament aquests dies s'havien licitat unes obres d'adequació de la Masia i també estava en tràmit la licitació per a continuar amb el servei.

A banda, anuncia que s'està desenvolupant un projecte per a disposar de 26 habitacions per emergències habitacionals en un edifici on també es construiran 24 pisos d'habitatge protegit, a partir de 2025.

can bofi vell

Precisament, la plataforma Badalona Acull titlla d'escàndol la falta de pagament a la Cooperativa Suara, i recorda que la Generalitat destina partides específiques pels centres públics d'acollida als ajuntaments. Adverteixen al consistori que demanar ajuda a les entitats socials no és una solució per a les persones que es queden sense servei d'habitatge a causa de l'aturada del servei.