El Centre d'Estudis Històrics de Badalona neix per divulgar i donar a conèixer des del rigor la història de la ciutat

El Centre d'Estudis Històrics de Badalona neix per divulgar i donar a conèixer des del rigor la història de la ciutat
Raquel Moreno Escudero
16/01/2024 - 14:19

Badalona - El Centre d'Estudis Històrics de Badalona reunirà experts i historiadors amb l'objectiu de divulgar i donar a conèixer des del rigor el passat del municipi. Un nou ens presidit per l'historiador badaloní Francesc Palacios, i que comptarà també amb Jordi Albaladejo, Josep Niubó i Marçal Font, entre d'altres.

El Centre d'Estudis Històrics de Badalona, que encara no té nom oficial, vol ser un complement a la tasca que ja realitza el Museu de Badalona, oferint als ciutadans les diferents particularitats de la història del municipi, segons han explicat els seus impulsors. Així, fan una crida a la participació dels veïns i les veïnes, d'altres associacions i entitats que s'hi vulguin sumar per enfortir aquest teixit social i cultural. L'objectiu és comptar també amb experts en procediments administratius i legals per poder defensar el patrimoni material i immaterial de la ciutat. En Marçal Font és un dels membres del nou ens.

Volem prestar servei i col·laboració des del coneixement rigorós i històric a totes les institucions, entitats i ciutadania de Badalona

La nova entitat comptarà amb una web i una publicació en format digital que també podria publicar-se en paper. Encara es desconeix quan es farà la presentació oficial d'aquest nou centre d'estudis històrics de Badalona on es donaran a conèixer més detalls.