El CF Badalona Futur debutarà com a local a Vic

El CF Badalona Futur debutarà com a local a Vic
Ferran Vinaixa / Ramon Duran
06/09/2023 - 16:40

Badalona - Finalment, després d'uns dies de molta incertesa, el Club de Futbol Badalona Futur jugarà el seu primer partit com a local a la lliga a l'Estadi Hipòlit Planàs de Vic. En concret serà diumenge a partir de dos quarts de set de la tarda contra el conjunt valencià de l'Alzira. Aquesta confirmació de l'escenari del partit s'ha fet pública via Federació Espanyola de futbol, que així ho ha publicat al seu portal web. Segons ha pogut saber Badalona Comunicació, el CF Badalona Futur no ha rebut cap mena de comunicació per part de l'Ajuntament de Badalona pel que fa a aquesta decisió i desconeix els motius pels quals no pot jugar el seu primer partit de lliga com a local a l'Estadi Municipal de Badalona com havia sol·licitat.

El que encara no queda clar en tota aquesta situació és la destinació definitiva del CF Badalona Futur pel que resta de temporada, si serà Vic, a Badalona o qualsevol altra localitat. El següent partit que l'equip de Segona Federació ha de jugar com a local està previst pel 24 de setembre contra el Manresa. De moment, fonts del club han confirmat a Badalona Comunicació que en els pròxims dies convocaran una roda de premsa per donar la seva versió de com ha evolucionat tot el conflicte sobre l'assignació d'un camp on poder jugar els seus partits a Badalona, que en el seu cas només pot ser a l'Estadi Municipal pels requisits de la mateixa Federació Espanyola pels equips de Segona Federació.

Tota aquesta història comença el 15 de maig del 2022. Minuts abans de les dues del migdia, el Club Futbol Badalona certificava matemàticament el seu descens a la tercera federació del futbol estatal. Va ser després d'empatar a 0 al camp del Terol, en la darrera jornada de lliga, quan necessitava una victòria per mantenir-se. A partir d'aquell moment, la maquinària del president Miguel Ángel Sánchez es va posar en marxa per intentar de totes totes, que Badalona no acabés perdent futbol de segona federació a l'Estadi Municipal la campanya següent

Va ser un estiu molt llarg, on després de nombroses reunions, es va fer una roda de premsa. El president escapulat va anunciar un acord amb l'UE Costa Brava, ex Llagostera, i conjunt que acabava de baixar de primera a segona federació, per tal de poder absorbir la plaça del conjunt gironí, i en qüestió d'un any, passar a ser una sola entitat. Mentrestant, durant la temporada 2022-2023, el Costa Brava, que va passar a denominar-se CF Badalona Futur , competiria a segona i el Club Futbol Badalona a tercera, però agafats de la mà, de manera que els socis del conjunt badaloní, van poder gaudir de futbol de les dues categories. Tot anava encaminat a què la campanya 23-24 la fusió de les dues entitats seria una realitat.

Però res més lluny de la realitat, ja que després d'un altre estiu inacabable, l'entesa no va arribar a bon port, i les dues parts no van acabar materialitzant la desitjada absorció, amb moltes discrepàncies i intercanvi de retrets. El president del Badalona Miguel Ángel Sánchez anunciava el trencament de relacions i que l'equip competiria enguany a tercera federació.

Per la seva banda, el CF Badalona Futur, que continuarà portant el nom de la ciutat, i que competirà a segona federació, va fer un anunci oficial, a través de les xarxes socials, on posava el club a la venda per un preu simbòlic d'un euro, però amb la condició de fer-se càrrec del deute de l'entitat, xifrat en 600.000 euros. Un altre dels debats que s'ha obert les últimes setmanes ha estat el camp on disputarà els partits un conjunt que actualment entrena a Sant Feliu de Llobregat, i que molt probablement la pròxima campanya ja no tingui res a veure amb la ciutat de Badalona. S'especula que hi haurà un acord amb empresaris de la Terra Ferma. El que és segur és que de moment el CF Badalona Futur debutarà com a local a Vic i ho farà com l'actual líder del grup 3 de Segona Federació després de guanyar la primera jornada de lliga al camp del Terrassa per 1 a 4.