El cineasta Lluís Miñarro rep la Venus d'Honor del Filmets 2023

El cineasta Lluís Miñarro rep la Venus d'Honor del Filmets 2023
Laia Martínez / David González / Paola Ramos / Paula Russiñol
23/10/2023 - 19:44

Teatre Zorrilla, Badalona - El cineasta Lluís Miñarro ha rebut aquesta tarda la Venus d'Honor del Filmets Badalona Film Festival 2023 per la seva trajectòria com a director, productor i jurat de festivals. Una jornada emmarcada dins del Filmets Campus, on estudiants d'acadèmies de cinema d'arreu han presentat les seves pel·lícules al Teatre Zorrilla.

Davant un teatre ple de gom a gom, Lluís Miñarro ha rebut la Venus d'Honor a mans del coordinador executiu de Filmets, Josep Viñeta. Un guardó que el cineasta rep amb molta il·lusió. Durant el seu discurs ha fet una crítica a les guerres que hi ha al món i, també, ha parlat de la importància que la societat aposti pel cinema d'autor. Aquestes han estat les seves paraules:

Durant aquesta sessió, Lluís Miñarro ha protagonitzat un petit col·loqui davant els joves creadors que han participat al Filmets Campus.

VENUS HONOR LLUIS MIÑARRO 2

Aquest cineasta està enfocat en el cinema d'autor nacional i internacional. El seu primer film com a productor va ser per la pel·lícula d'Isabel Coixet 'Coses que no et vaig dir mai', l'any 1996. El 1989 va crear la societat Eddie Saeta, dedicada a la producció de publicitat, llargmetratges i videoclips.

Les noves fornades de creadors audiovisuals, segons Miñarro, pugen amb molta força, sobretot de directores, com la badalonina Carla Simón.

Després de recollir el premi, hem pogut conversar amb ell i li hem preguntat què és el que recomana als més joves que es volen dedicar a aquest món: 'Que insisteixin, que no llencin la tovallola, que això és una feina de llarg recorregut i molt dura, perquè ara hi ha molta gent que vol dirigir, són moltes les persones que surten formades de les escoles i hi ha més demanda que oferta. S'ha d'insistir i, sobretot, quan un té dificultats, ho ha de fer de la manera que sigui: com si roda amb un mòbil i amb l'ajuda dels 4 companys o amb la família com a actors. Si hi ha una idea potent, s'ha de resoldre i s'ha de fer.'

Com si roda amb un mòbil i amb l'ajuda dels 4 companys o amb la família com a actors. Si hi ha una idea potent, s'ha de resoldre i s'ha de fer.'

Per la seva banda, la carrera de Lluís Miñarro no para. Ara mateix està acabant la pel·lícula de Javier Rebollo, 'En la alcoba del sultán' sobre l'inici del cinema, el maig vinent té previst rodar un film dirigit per ell mateix 'Emergency exit', i després té altres dos projectes pendents.

La sessió del Filmets Campus ha acabat amb les projeccions de curtmetratges de joves cineastes.

📺 Badalona Notícies 23 octubre