El Circ Raluy cancel·la la seva gira a Badalona i descarta tornar a la ciutat

El Circ Raluy cancel·la la seva gira a Badalona i descarta tornar a la ciutat
Judit Larios
30/06/2023 - 14:04

Badalona - El Circ Raluy ha cancel·lat les funcions previstes a Badalona i es planteja no tornar a la ciutat en els pròxims anys. La companyia no ha obtingut els permisos per instal·lar-se a la plaça President Tarradellas, com sí havia fet anteriorment. Era la vuitena gira que arrencava a la ciutat, però els obstacles per disposar d'un espai han obligat a traslladar-la a Cubelles.

Segons la direcció, la tramitació dels permisos va començar fa nou mesos i l'anterior govern els havia assegurat que no hi hauria cap problema en ubicar la carpa a la plaça. Denuncien que fa només dues setmanes se'ls va informar que s'havia denegat la petició i recriminen que gairebé no han tingut marge de reacció.

La companyia explica que el nou executiu els ha ofert un espai alternatiu, però que el terreny no és apte per a instal·lar-hi el circ. L'informe, elaborat pels serveis tècnics municipals, atribueix la negativa al deteriorament de la plaça derivat de l'ús «continuat i intensiu» que se n'ha fet. També assenyala les contínues molèsties al veïnat, tot i que des de la companyia consideren que tots aquests anys sempre havien estat ben rebuts. La direcció s'ha mostrat molt decebuda i assegura que, de moment, no té intenció de portar de nou les seves funcions a Badalona.