El Club Nàutic Bétulo emprendrà accions legals per mantenir dempeus les instal·lacions tot i la normativa de la Llei de Costes

El Club Nàutic Bétulo emprendrà accions legals per mantenir dempeus les instal·lacions tot i la normativa de la Llei de Costes
Raquel Moreno Escudero
03/06/2024 - 16:01

Badalona - El Club Nàutic Bétulo ha decidit iniciar un procediment contenciós administratiu després que s'hagi desestimat el recurs d'alçada contra l'enderroc de les instal·lacions. També demanaran mesures cautelars per mantenir-se dempeus enmig d'un procés judicial que podria allargar-se durant almenys 7 anys. Així ho han explicat en una entrevista al Badalona Matí de Ràdio Ciutat el president i l'advocat de l'entitat.

Paral·lelament a emprendre accions legals, el Bétulo treballa ja per aconseguir una modificació de la Llei de Costes, normativa que estableix que les edificacions dedicades a activitats nàutiques no poden superar els 300 metres quadrats, quan el club n'ocupa més de 3.000. El club ja s'ha reunit amb el govern local i té previst fer-ho amb la resta de grups municipals per tal d'aconseguir un consens polític que pugui fer pressió a nivell estatal, segons ha detallat l'advocat de l'entitat, Miquel Varela.

La decisió arriba després de la celebració d'una assemblea amb prop d'una cinquantena de socis del Club Nàutic Bétulo. Entitat que, amb la nova junta, vol fer créixer el club, donar-li més visibilitat i programar més activitats socials i esportives tal com ha destacat el seu president Carles Sànchez.

En la darrera reunió amb el govern municipal, celebren, s'ha mostrat una bona predisposició per protegir l'entitat i evitar així la seva desaparició del litoral badaloní.