El col·lectiu Benestar Animal Badalona impulsa una campanya per promoure el civisme entre els propietaris de mascotes

El col·lectiu Benestar Animal Badalona impulsa una campanya per promoure el civisme entre els propietaris de mascotes
Judit Larios
07/09/2023 - 21:22

Pomar, Badalona - Conscienciar els veïns amb mascotes sobre la necessitat de comportar-se de manera cívica per tenir cura dels barris. Aquest és l'objectiu de la campanya impulsada pel col·lectiu Benestar Animal Badalona, que porta per nom 'El teu barri net també depèn de tu'. La iniciativa s'ha presentat aquest dijous a Pomar i s'espera portar-la a la resta de barris de la ciutat.

La campanya busca sensibilitzar els veïns dels gestos que cal dur a terme perquè la tinença de mascotes sigui respectuosa amb els barris. Així, recorden que cal recollir les deposicions dels gossos, evitar que orinin al mobiliari urbà i dur-los lligats. També es demana respectar les colònies de gats i no alimentar-les. Assenyalen que l'increment de famílies amb mascota en els darrers anys ha comportat un augment de les queixes d'altres veïns per incivisme. Així, el col·lectiu animalista preveu col·laborar amb les escoles de la ciutat per involucrar els futurs propietaris de gossos i gats a millorar la convivència amb l'entorn.

Per fer-ho, es demanarà als alumnes de les escoles que hi participin que dibuixin la percepció que tenen dels seus barris en relació amb els animals i com els agradaria que fos. Els dibuixos s'exposaran als aparadors de diferents comerços de la ciutat.