El col·lectiu LGTBIQ+ Tornem-hi diu adéu després de sis anys d'activisme

El col·lectiu LGTBIQ+ Tornem-hi diu adéu després de sis anys d'activisme
Judit Larios / Mònica Martín
06/05/2024 - 17:06

Badalona - El col·lectiu LGTBIQ+ de Badalona Tornem-hi ha anunciat la seva dissolució després de sis anys d'activisme a través d'un comunicat emès a les xarxes socials. Des de l'entitat atribueixen la decisió a la falta de suport institucional i a les traves burocràtiques.

En el comunicat, Tornem-hi assegura haver hagut de fer front a nombrosos obstacles des dels seus inicis. Denuncia haver-se trobat un entorn hostil i assenyala directament a l'administració local. L'acusa de falta de compromís amb la igualtat i la inclusió, alhora que lamenta que no s'hagi considerat el col·lectiu un aliat en aquesta lluita. En canvi, diu haver-se sentit utilitzat com un peó en el joc polític. Tornem-hi afegeix que la ciutat continua excloent la comunitat trans i denuncia que encara hi ha una manca d'inversió en programes i recursos per promoure la igualtat i el respecte. Per tots aquests motius, el col·lectiu LGTBIQ+ ha decidit tancar l'associació, tot i que assegura que mantindrà el seu compromís amb la causa.

Les reaccions a l'anunci de Tornem-hi no s'han fet esperar. El Grup de Dones de Llefià ha lamentat la pèrdua de l'entitat per a la ciutat i ha criticat la falta d'empatia per part del govern local. Per la seva banda, el col·lectiu badaloní Qaliu ha expressat el seu agraïment per la feina feta durant aquests sis anys. Altres entitats de Santa Coloma i Sant Boi també han volgut expressar la seva disconformitat i el seu suport a l'entitat.