El còmic, protagonista a l'Escola d'Art Pau Gargallo

El còmic, protagonista a l'Escola d'Art Pau Gargallo
Laia Martínez | Àngel Hernández
10/04/2024 - 19:43

Badalona - Els estils artístics dels alumnes de còmic de l'Escola d'Art Pau Gargallo s'han plasmat en el taller impartit per l'il·lustrador Pedro Espinosa. Una activitat emmarcada en les II Jornades de Còmic, que se celebren entre aquesta tarda i demà, dijous. A partir del còmic autobiogràfic de Pedro Espinosa 'Diario del dibujante sudoroso', l'artista ha demanat als alumnes participants crear les seves pròpies vinyetes inspirades en fets autobiogràfics.

Pedro Espinosa, després del taller

Cada un dels alumnes s'ha inspirat en vivències pròpies, que han hagut d'exagerar per tal de caricaturitzar-les i aportar un toc d'humor.

L'alumna Xènia Alcántara, una de les participants del taller

Aquesta ha estat una activitat adreçada a l'alumnat de còmic. La resta està oberta al públic. De fet, després del taller de l'Espinosa, s'ha celebrat una conferència anomenada 'De l'humor gràfic a la ciència-ficció', de la mà de l'il·lustrador Albert Monteys.

MOSTRA ALBERT MONTEYS COMIC GARGALLO
HERMANN COMIC PAU GARGALLO

En el marc d'aquestes jornades, l'escola compta amb diferents mostres d'art dels convidats, així com d'aprenents de l'escola. N'és el cas del projecte impulsat per la mataronina Violant Parejo i la badalonina Xènia Alcántara, sobre 'Les Aventures de Herman i Titu'.

Violant Parejo

Una jornada que permet a l'alumnat de la Pau Gargallo conèixer dibuixants professionals, aprendre de les seves experiències i resoldre possibles dubtes.

Toni Benages és cap de departament de còmic de l'EA Pau Gargallo

Aquest dijous, hi haurà dues conferències més. Des de les 15 a les 17 hores, tindrà lloc una xerrada titulada amb el nom 'Com viure del còmic sense tenir ni puta idea', amb l'artista Rosa Codina, i a partir de les 18:30 hores, l'il·lustrador José Miguel Álvarez parlarà sobre 'Les bambolines del còmic'.

PEDRO ESPINOSA COMIC GARGALLO