El 'Compromís Metropolità 2030' vol traspassar les fronteres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

El 'Compromís Metropolità 2030' vol traspassar les fronteres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
Sara Nicolás
12/12/2023 - 13:51

Santa Coloma de Gramenet - Aprovat el 'Compromís Metropolità 2030', un nou full de ruta que pretén afrontar els reptes del futur a través de la creació de La ciutat dels 5 milions. Es tracta d'un projecte al qual el Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona ha donat suport i que planteja superar l'àrea metropolitana actual agrupant 199 municipis.

Des del PEMB asseguren que en l'actualitat les dinàmiques metropolitanes han traspassat les fronteres de l'AMB. És per això que aposten per aquest nou document, que vol solucionar la manca d'espais i eines per treballar conjuntament entre territoris. Aquest Compromís Metropolita fixa l'any 2030 com la data límit per construir una sobirania metropolitana.

Recordem que el pla estratègic aborda reptes de futur en matèria d'accés a l'habitatge, lluita contra el canvi climàtic o la creació d'un salari mínim metropolità entre altres. Per tal d'assolir aquests reptes, planteja replicar a diferents territoris projectes d'èxit, ampliar projectes de l'AMB o de la ciutat de Barcelona i crear noves iniciatives amb una nova visió territorial. Durant l'acte s'han lliurat els premis Compromís Metropolità 2030, on s'han reconegut els projectes «Yes, we rent», «Vallès Circular» i «Apropa Cultura».