El Consell de la Mobilitat Sostenible aborda la implantació del motosharing a Badalona i la millora de l'accés a Can Ruti

El Consell de la Mobilitat Sostenible aborda la implantació del motosharing a Badalona i la millora de l'accés a Can Ruti
Àlex Sisó / Albert Guerra
07/11/2023 - 20:52

Badalona - La implantació del servei de motocicletes compartides o la millora de l'accessibilitat al voltant de Can Ruti són alguns dels temes que s'han tractat al primer Consell de Mobilitat Sostenible de la legislatura, celebrat aquest dimarts al Viver. L'objectiu de la trobada, a la qual han assistit representants de diverses entitats de la ciutat, ha estat sumar esforços per abordar els projectes de futur necessaris perquè Badalona esdevingui una ciutat accessible.

Per reduir la contaminació i fer una ciutat més sostenible, Badalona preveu implantar el servei de motocicleta compartida, el motosharing. De fet, l'Ajuntament de Badalona va aprovar al darrer ple ordinari, amb el vot favorable de tots els grups municipals, adherir-se al conveni de col·laboració de l'AMB, l'ens que regula la implantació. Es tracta d'un primer pas per desplegar el motosharing en un futur. Un servei, que encara s'ha de licitar.

Un dels temes pendents de perfilar, és determinar on s'ubicaran els punts d'estacionament de les motocicletes compartides, evitant perjudicar la resta de motoristes reduint places d'aparcament convencionals. Actualment, hi ha unes 21.000 motos censades a Badalona. Els estudis assenyalen que per cada moto compartida es treu de la circulació quatre motos particulars, un fet que preveu un descens d'entre 1.000 i 1.500 motocicletes a Badalona. Pel que fa als projectes de millora de l'accessibilitat a Can Ruti, l'executiu preveu convocar aviat la taula de mobilitat i accessibilitat de l'hospital perquè tots els agents implicats puguin participar per trobar solucions.