El curtmetratge guanyador de l'Oscar i el BAFTA 'An Irish goodbye' obrirà la 49a edició de Filmets

El curtmetratge guanyador de l'Oscar i el BAFTA 'An Irish goodbye' obrirà la 49a edició de Filmets
Judit Larios
14/09/2023 - 16:54

Badalona - El festival Filmets obrirà la seva edició número 49 amb el curtmetratge guanyador dels premis Oscar i BAFTA d'enguany: «An Irish goodbye». La sessió inaugural del certamen, que tindrà lloc el 20 d'octubre al Teatre Zorrilla, presentarà un total de set curts. L'obertura de Filmets serà també un homenatge a la cineasta badalonina Carla Simón, que rebrà la Venus d'Honor.

Dirigida per Tom Berkeley i Ross White, «An Irish goodbye» és una comèdia dramàtica produïda per Irlanda i el Regne Unit que planteja si el pragmatisme és o no més intel·ligent que els sentiments. El curtmetratge, premiat tant per l'Acadèmia de Hollywood com per la britànica, serà la primera pel·lícula projectada a l'edició de Filmets d'enguany. Entre les set produccions seleccionades per la sessió inaugural, també destaca el documental «Liturgy of anti-tank obstacles», una visió de com la guerra ha canviat la vida quotidiana a Ucraïna. Una altra de les projeccions serà el curt català «Niuada», un drama rural protagonitzat per nens i nenes que no són tan innocents com semblen. A banda d'aquestes tres propostes, la sessió inaugural es complementarà amb l'animació polonesa «Krab», de Piotr Chmielewski; el documental experimental «Action!», de l'alemany Arne Körner; «Yegua», un drama rural de Javier Celay; i la comèdia musical «Fortíssimo», dirigida per Victor Cesca.

Durant la sessió inaugural, Filmets entregarà la Venus d'Honor a la directora Carla Simón com a reconeixement de la seva trajectòria cinematogràfica. Simón ja va ser premiada pel festival el 2015, quan va guanyar la Venus al Millor Curt de Badalona pel seu curtmetratge «Las pequeñas cosas».