'El de la batamanta': Un còmic introspectiu que mostra la lluita interna Isaac Sánchez-Loulogio

'El de la batamanta': Un còmic introspectiu que mostra la lluita interna Isaac Sánchez-Loulogio
Anna García de Albéniz
23/11/2023 - 09:27

Badalona - L'il·lustrador badaloní Isaac Sánchez presenta nou llibre: «El de la batamanta». Una obra introspectiva que fusiona els dos mons divergents que han marcat la vida de l'autor badaloní: internet i il·lustració. Es tracta de la lluita interna entre l'Isaac i el Loulogio. Un taló de fons per explicar la seva història, la història del noi «de la batamanta».

Isaac Sánchez és, per sobre de tot, artista; el 2010 ja havia publicat dos còmics. Tot i així, va saltar a la fama amb el nom de Loulogio. Va ser un dels primers creadors de contingut, amb més de 800.000 seguidors a youtube. Vídeos com «la batamanta» o «la chorri-manguera» van esdevenir tot un fenomen viral. Després va fer el salt a la petita pantalla, amb col·laboracions en programes de televisió com «Visto lo visto» o «Fiesta suprema», fet que li va aportar una gran exposició mediàtica. Però no tot eren flors i violes. Només veien un Isaac, l'enginyós a l'hora de fer acudits, el de la caricatura. A més, assegura que fruit de la seva inexperiència, molta gent de la indústria de l'espectacle s'aprofitava d'ell. Per tot això va adonar-se'n que no encaixava en aquest món. En el nou llibre l'autor ens presenta aquesta dualitat interna.

Fa 7 anys va anunciar la seva retirada de Youtube. Loulogio va desaparèixer del focus. I des d'aleshores ha estat ell. L'Isaac, l'artista. Ha tornat als orígens, s'ha retrobat amb aquell nen que de petit, quan a l'estiu treballava als Baños Pleamar de Badalona, s'esmunyia per dibuixar d'amagatotis mentre venia gelats.

loulogiooooo

Isaac Sánchez també ha explicat que el seu darrer llibre «Baños Pleamar» arribarà als cinemes com una pel·lícula de dibuixos animats en els propers 2 o 3 anys. L'autor badaloní ha insinuat, a més, que aquesta nova publicació «El de la batamanta» també podria arribar a la gran pantalla, tot i que de moment es tracta d'una idea molt incipient.