El desembarcament pirata arriba a la vila de Badalona

El desembarcament pirata arriba a la vila de Badalona
Mònica Martín
15/04/2024 - 09:57

Platja dels pescadors, Badalona - Els pirates desembarquen a la platja dels pescadors en el marc de la 24a edició de la Festa Medieval. Centenars de famílies es van aplegar al passeig marítim dissabte per gaudir d'una representació teatral del que passava fa segles a Badalona.

Una horda de pirates que ja coneixen la vila i, any rere any, tracten d'envair la ciutat, arriben a la platja dels pescadors on ja els esperaven els vilatans acompanyats de l'associació Àries Ferrus Combat Medieval que han defensat en cos i ànima el 24è desembarcament dels pirates encapçalats pel capità Catxi Diable. L'escena teatral dirigida per la companyia magister fabularum recrea un relat de ficció basada en fets històrics. La ciutat va patir fa segles diversos atacs pirates documentats amb ostatges que els venien com esclaus.

Els vilatans han aconseguit una petita treva i per celebrar-ho van endur-se a l'Orus un dels pirates, que ha maleït les barbes de Neptú, cap a Canyadó. Una cercavila de centenars de persones al repic de Bufons del Toc i amb la presència dels gegants de l'escola Ventós Mir i Lola Anglada que han amenitzat tot el recorregut fins a arribar a la Masia de Canyadó on es troba el mercat medieval obert fins diumenge. La identitat i la cultura badalonina es personen a través d'aquests actes on els més menuts —ja disfressats de pirates amb barrets, banderoles o mocadors— agafaran el relleu d'una tradició que aplega a tots, grans i petits, caldrà decidir si són vilatans o pirates.

Un centenar de persones organitzen la festa dels pirates i durant la nit de dissabte va tenir lloc l'atac pirata a la Masia de Canyadó, el mateix escenari on diumenge han firmat el tractat de pau fins a l'any vinent, que tornaran a intentar fer-se amb la ciutat.