El Dia Sense Cotxes reivindica l'ús dels carrers, enguany incloent la celebració de l'orgull LGTBIQA+

El Dia Sense Cotxes reivindica l'ús dels carrers, enguany incloent la celebració de l'orgull LGTBIQA+
Judit Larios
02/07/2023 - 23:35

Centre, Badalona - El Dia Sense Cotxes ha reivindicat un any més que els carrers siguin un espai on fer vida sense la circulació de vehicles. Una desena de carrers del Centre han quedat tallats aquest cap de setmana durant unes hores per dur-hi a terme dinars populars, activitats infantils i música. Aquest any, per primera vegada, també s'ha inclòs la celebració de l'orgull LGTBIQA+, organitzat pel Café Lolín.

Dissabte, els veïns del Centre baixaven taules i cadires al carrer per dur a terme el tradicional sopar popular, on també s'hi ha sumat gent de fora del barri. A banda, durant dos dies també s'han dut a terme activitats com escacs, catifes de serradures i, com a novetat enguany, un intercanvi de joguines i contes. L'Associació de Veïns del Centre destaca que cada vegada més persones participen en el Dia Sense Cotxes. De fet, enguany s'hi ha afegit un nou carrer: el passatge Maignon.

Aquest era el segon any que el Café Lolín organitzava l'orgull LGTBIQA+, però el primer que formava part de la programació d'aquesta festa del barri. Des de l'associació de veïns defensen la connexió entre totes dues celebracions, ja que l'orgull també ocupa l'espai públic dels carrers. Al carrer Sant Pau, els veïns han pogut gaudir de monòlegs, espectacles drag queen i música. Des de l'organització reivindiquen que és una manera d'apropar l'orgull als veïns.

Els organitzadors de l'orgull creuen que la resposta dels veïns ha estat molt positiva i asseguren que, si hi estan d'acord, l'any vinent tornaran a formar part del Dia Sense Cotxes.

orgull lgtbi 3

orgull lgtbi 2