El difícil accés a l'habitatge i desenes de desnonaments mensuals, una xacra que ens continuarà acompanyant el 2024

El difícil accés a l'habitatge i desenes de desnonaments mensuals, una xacra que ens continuarà acompanyant el 2024
Sara Nicolás / Jordi Ribàs
02/01/2024 - 13:06

Badalona - La Plataforma Sant Roc Som Badalona NO preveu que els desnonaments a la ciutat disminueixin aquest 2024. Des de l'entitat lamenten que la tendència continuarà sent de desenes de llançaments per mes i amb força presència policial, com els darrers viscuts el 2023.

Malgrat el govern estatal mantingui vigents les mesures antidesnonaments durant tot el 2024, les entitats socials no creuen que la problemàtica amb l'habitatge millori a Badalona enguany. Aquesta moratòria per protegir famílies vulnerables és molt necessària a ulls de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, però asseguren que no aturarà els llançaments a la ciutat. I és que, recorden, el darrer període de 2023 s'han arribat a comptabilitzar més de cinquanta llançaments durant alguns mesos. Carles Saguès és secretari de la Plataforma de Sant Roc Som Badalona

Sembla que no n'hi hagi d'haver. No, estem a la mateixa situació que el 2023. El passat mes de novembre ens va arribar 53 llançaments i el decret ja hi era.

plataforma sant roc som badalona (1)

Davant d'aquesta situació, que titllen de preocupant, l'entitat demana al govern local que faci públiques les seves línies de treball i expliqui les mesures que vol prendre per fer front al difícil accés a l'habitatge a Badalona. Reclamen, alhora, que es convoqui el Consell de l'Habitatge a la ciutat.

O no són conscients de la realitat que es viu o no ho volen ser. Però, des que hi ha nou govern a Badalona, no hem vist cap gest, posicionament ni proposta per fer front a aquesta xacra, que és no poder accedir a l'habitatge.

Tot i això, la plataforma assegura que, malgrat la complexitat, s'està aconseguint que grans tenidors accedeixin a pactar lloguers socials, com la SAREB, o a la venda dels immobles.