El doctor Manel Esteller, considerat un dels científics més destacats del món per la Universitat Stanford

El doctor Manel Esteller, considerat un dels científics més destacats del món per la Universitat Stanford
Judit Larios
16/10/2023 - 17:55

Badalona - El doctor Manel Esteller, director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, amb seu a Badalona, ha estat reconegut com un dels científics més influents del món per la Universitat Stanford. El rànquing elaborat per la universitat nord-americana l'inclou entre el 0,06% d'investigadors més rellevants per l'ús que altres científics fan de les seves recerques.

En concret, l'estudi considera més de 204.000 investigadors de totes les àrees de la ciència a escala mundial tenint en compte les citacions dels seus estudis i la transcendència per a altres científics. El doctor Esteller ocupa la posició 123 d'aquest rànquing mundial, que el situa com el primer investigador biomèdic entre els científics que treballen a l'estat espanyol. El llistat ha estat publicat pel Centre de Dades de Ciències Biomèdiques, Estadística, Meta-Anàlisi i Innovació (METRICS) de la Universitat Stanford.

La recerca del doctor Esteller se centra en els mecanismes implicats en el control de l'activitat del genoma humà i la seva aplicació en diverses patologies, especialment el càncer. Els resultats derivats dels seus treballs, tal com destaquen des del mateix Institut Josep Carreras, han permès desxifrar les bases últimes de moltes malalties i desenvolupar test per detectar-les, alhora que han resultat en l'aprovació de 9 fàrmacs contra el càncer. Recentment, Esteller també va ser escollit membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors en reconeixement de les seves destacades contribucions a les ciències biomètriques.

📷: Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras