El documental 'El silenci de les ones', preestrenat al Teatre Zorrilla amb la família del seu protagonista, Pere Mitjans

El documental 'El silenci de les ones', preestrenat al Teatre Zorrilla amb la família del seu protagonista, Pere Mitjans
Judit Larios
29/10/2023 - 00:13

Badalona - El festival Filmets ha preestrenat el documental 'El silenci de les ones', que recupera la història oblidada de Pere Mitjans, un dels primers periodistes radiofònics de Badalona, condemnat durant el franquisme. El metratge, produït per aquesta casa, Badalona Comunicació, està codirigit pel realitzador Joan Clusella i el periodista Jordi Ribàs.

Després de poc més d'un any de confecció del documental, 'El silenci de les ones' s'ha projectat per primera vegada a la gran pantalla. La peça, de 45 minuts, s'ha creat a través d'arxius extrets de la Filmoteca de Catalunya i del Museu de Badalona, imatges actuals i il·lustracions de l'artista badaloní Toni Benages. A banda del catedràtic d'història Joan Villarroya, la mateixa família de Pere Mitjans ha participat com a testimoni en el documental. De fet, una de les persones que hi apareix per relatar la història del periodista de Ràdio Badalona EAJ-39, és la seva neta, Roser Mitjans. Per això, els directors d'El silenci de les ones es mostren satisfets que el resultat final hagi agradat especialment als familiars del qui és la figura protagonista de la producció.

Ha estat un viatge per la família Mitjans, que ha hagut de reviure i aprendre coses del passat del seu avi de les quals no n'eren conscients. Els agrada com ha quedat plasmat a la pantalla i creuen que no només és per ells sinó perquè la gent en conegui la història.

Durant els pròxims mesos, el documental es portarà a altres festivals per ampliar el seu recorregut i, més endavant, s'emetrà per Televisió de Badalona.