El Dr. Manel Esteller, guardonat amb el premi Rafael Hervada a la Investigació Biomèdica

El Dr. Manel Esteller, guardonat amb el premi Rafael Hervada a la Investigació Biomèdica
Redacció
27/11/2023 - 18:04

Badalona - El doctor Manel Esteller, director de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, ha estat guardonat amb el premi Rafael Hervada a la Investigació Biomèdica. A l'edició XXIX d'enguany, organitzada per la Fundación I.M.Q. San Rafael de La Corunya, els premis s'han centrat en les aplicacions de la Intel·ligència Artificial a la medicina d'avantguarda.

Manel Esteller ha rebut el reconeixement aquest passat divendres per les seves investigacions sobre l'ús de la intel·ligència artificial a la Genòmica del càncer, les malalties infeccioses com la Covid-19 i l'estudi dels bessons virtuals, entre altres. Per al doctor Esteller és una gran satisfacció, diu, que la Fundació San Rafael reconegui la tasca que duen a terme per trobar noves eines bioinformàtiques que permetin estudiar l'epigenoma del càncer i altres malalties. I, afegeix, és un bon estímul per continuar investigant sobre el camp de la intel·ligència artificial en biomedicina.

L'any passat, de fet, es va premiar al doctor Pablo Menéndez i al seu equip, també de l'Institut Josep Carreras, en la seva tasca per al tractament de la leucèmia, basat en la Immunoteràpia adoptiva amb limfòcits T dirigits contra l'antigen CD1a.