El entrenadors de la Penya

El entrenadors de la Penya
Xavi Ballesteros
19/07/2023 - 14:14

Badalona - Una de les claus de l'èxit del Joventut és sobretot el seu bàsquet base. Del planter és d'on n'han sorgit tants i tants jugadors que han estat referents en l'àmbit català, espanyol i mundial com Rudy Fernández o Ricky Rubio. Però el Joventut també és referent per la seva formació d'entrenadors.

redodnodRudyAbalde
Paco Redondo amb Rudy i Abalde

És per això que és determinant tenir un gran nivell d'entrenadors per poder polir totes les joies que hi ha al bàsquet base. La Penya ja ha definit els entrenadors que estaran al capdavant dels equips de formació. David Jimeno continuarà de responsable del planter, però fa un pas endavant per convertir-se en el quart entrenador del primer equip assumint el càrrec que tenia fins ara Albert Cañellas. Cañellas continuarà sent l'entrenador de la Penya en el seu vinculat, el Prat Joventut, però només dirigirà l'equip a la LEB Plata i no tindrà responsabilitat al primer equip. Jimeno serà quart entrenador, però no viatjarà amb l'equip. Per tant, podrà continuar fent un seguiment del bàsquet base.

canyelles
Albert Cañellas a Bdncom

A l'equip de lliga EBA el club ha apostat per César Saura, fins ara ajudant de Jimeno en el júnior i a l'EBA. El júnior estarà en mans de Javi Aparicio, que estava d'ajudant de Marc Calderon en el cadet, un equip que agafarà Hèctor Sánchez. Finalment l'infantil continuarà dirigit per Didac Arredondo que ja va fer una gran temporada el curs passat.