El ferrocaril: la inspiració de dos badalonins que han convertit en exposició

El ferrocaril: la inspiració de dos badalonins que han convertit en exposició
Berta Soler
09/04/2024 - 21:14

Badalona - Inaugurada a l'Espai Betúlia de Badalona la doble exposició “El plaer de viatjar” i “Raïls i paraules”, obra dels badalonins Jordi Font-Agustí i Anna Espí. Es tracta d'un recull de fotografies i poemes que vinculen el ferrocarril com a inspiració per totes les arts.

WhatsApp Image 2024-04-09 at 19.34

L'exposició neix arran de la publicació del llibre “El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes”, on poemes i fotografies descriuen un itinerari per diversos ferrocarrils del món que arrenca en els aspectes més tècnics i acaba amb el vincle emocional que establim amb els trens. En Jordi Font-Agustí, comissari de l'exposició, explica que ha tingut una passió des de ben petit pel ferrocarril en veure'l passar des de la Rambla. Una passió que ara ha plasmat en dos vessants dins l'exposició.

Però aquest resultat final no hauria estat possible sense l'ajuda de l'Anna Espí, companya d'exposició i de vida d'en Jordi. I és que durant la pandèmia van recopilar fotografies de trens i ferrocarrils i d'aquí va néixer la idea.

L'Espai Betúlia acollirà aquesta mostra fins el 24 de maig.