El festival d'arts escèniques La Claca, previst pel juliol, no es farà per problemes de licitació

El festival d'arts escèniques La Claca, previst pel juliol, no es farà per problemes de licitació
Àlex Sisó
27/06/2023 - 15:31

Badalona - El Festival de teatre al carrer 'La Claca' enguany no se celebrarà. El motiu és que l'Ajuntament de Badalona no ha arribat a temps amb la licitació del contracte de la producció tècnica perquè els tràmits es van haver d'aturar durant el període en què l'antic govern va estar en funcions. Malgrat tot, des d'El Círcol, entitat organitzadora, asseguren que continuaran lluitant per recuperar el festival de cara a l'any vinent.

Tant l'Ajuntament de Badalona com el CÍrcol portaven treballant conjuntament des del mes de setembre, amb trobades periòdiques amb els tècnics municipals, per poder organitzar el festival. Recentment, però, els han comunicat que no s'arribava a temps i que l'esdeveniment no es farà. La Rosa Carbonell, programadora del Círcol, explica que ja tenien tota la programació tancada amb la participació d'una dotzena de companyies teatrals. Assegura que senten tristor davant la impossibilitat de celebrar el festival d'arts escèniques 'La Claca' i lamenta que les institucions menystinguin el sector cultural i la feina que desenvolupen les entitats.

El Círcol no responsabilitza a cap partit polític ni govern de que el festival no se celebri. Asseguren que el problema es troba en el funcionament intern de l'Ajuntament de Badalona, que alenteix molt els processos burocràtics per dur a terme contractes i licitacions. Esperen que fets com la cancel·lació de La Claca serveixin per fer millores internes dins el consistori, per evitar que els problemes burocràtics continuïn perjudicant el treball de les entitats.

El Festival La Claca va néixer el juny de l'any passat amb èxit de participació. Des del Circol asseguren que Badalona és una ciutat amb companyies de teatre de carrer molt potents i amb molta projecció internacional. Per aquest motiu, consideren molt important que el festival es mantingui perquè tota la ciutat s'impregni de les arts de carrer de forma gratuïta.