El Festival de Màgia Li-Chang escalfa motors amb un 70% de les entrades venudes

El Festival de Màgia Li-Chang escalfa motors amb un 70% de les entrades venudes
Anna García de Albéniz
02/02/2024 - 14:24

Badalona - Tres artistes internacionals participaran a l'edició número 24 del Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang que començarà aquest cap de setmana amb la trobada de mags al Centre Comercial Màgic. De moment, el festival ha venut el 70% de les localitats als teatres badalonins. Enguany l'il·lusionista i professor de màgia Eligio Palomino Romero rebrà la menció honorífica.

Com sempre, la proposta es vertebra en dos eixos: les actuacions als teatres i les activitats paral·leles programades a biblioteques i centres cívics per fer arribar la màgia a tots els racons de Badalona. Les gales internacionals comptaran amb mags d'àmbit nacional però també d'arreu del món com per exemple de Corea del Sud, Rússia i França. Il·lusionistes i mags de prestigi com Javi Cruz i Anahí, Elena Gordeeva i Vadim Gordeev o Gerlad le Guilloux. Números de mentalistes, màgia visual i amb efectes innovadors es combinaran amb els trucs de sempre.

WhatsApp Image 2024-02-01 at 13.12.19

El premi honorífic serà per Eligio Palomino, qui de fet, va coincidir amb Joan Forns conegut com a “Li-Chang”. Amb més de 30 anys de trajectòria a dalt de l'escenari, el 2010 va fundar la seva pròpia escola de màgia que s'ha convertit en tot un referent en el sector. La va fundar després de patir un ictus i perdre certa mobilitat al cos. Tot i així, no volia descartar aquesta discplina artística de la seva vida. En parla Enric Magoo, director artístic del festival.

Però aquest no és l'únic reconeixement, ja que el públic serà l'encarregat d'escollir el millor mag amb el premi Li-Chang. Una altra proposta que inclou el festival és la gala solidària que destinarà, un any més, la recaptació a «Solidarimagia». Es tracta d'una iniciativa que acosta la màgia a hospitals oncològics infantils i orfenats del Senegal. El festival compta també amb altres activitats com espectacles escolars, tallers a biblioteques i cursos de màgia per a docents.